Volunteer

 

The Volunteer Program is available to student/trainees in the field of integrative medicine & health. In exchange for volunteering for a minimum of six (6) hours throughout the duration of the Conference, volunteers will receive complimentary conference registration. If you volunteer for less than six cummulative hours, you will not be eligible for any discounts.

 

This program is essential to the seamless execution of the 2023 Integrative Medicine & Health Symposium. Volunteers who donate their time provide invaluable assistance to the onsite coordination of the Symposium.

 

Note: Cancellation or reduction of volunteer hours may impact eligibility for complimentary conference registration. If a registered volunteer falls below the minimum requirement, the volunteer’s registration fee will be adjusted to the applicable Conference rate at the time of registration.

 

Volunteer Role Descriptions

 

Registration & Information Desk

Assist at the Registration and Information Desk.

Tasks may include: Checking in conference attendees, providing attendees with appropriate registration materials and giveaways, if any, assisting attendees with questions regarding the conference and providing directional support. It may also require assisting with conference tasks as necessary in relation to the registration desk.

 

CME/CE Check In/Support

Assist at the CME/CE Desk.

Tasks may include: SupportingCME/CE attendees with required check-ins and answering general process questions around CME/CE credits.

 

Plenary Session Support

Assist conference staff prior to and during plenary sessions.

Tasks may include monitoring doors prior to sessions, assisting with material drops, helping staff with adjustments to meeting room sets or audiovisual equipment and recording the number of session attendees

 

Session Room Support

Assist conference staff and Session Chairs prior to and during sessions.

Tasks may include assisting staff with room set and/or audiovisual equipment, as needed, assisting with presenter and session chair check-in and schedule adherence, and recording the number of attendees

 

Poster/Exhibitor Set Up

Assist Exhibitors and Poster Presenters during Setup.

Tasks may include: Place poster numbers/exhibit signs on boards/tables according to diagram, provide directional assistance to exhibitors and poster presenters, assist exhibitors and poster presenters with questions during installation, and place poster numbers/exhibit signs on boards/tables according to diagram

 

Want to sign up to volunteer? Sign Up

Already signed up to volunteer? Login



Sunday, February 26

Registration & Information Desk
3:00 PM-6:00 PM (3 hours)
2 volunteers signed up, 2 needed
Registration & Information Desk
5:00 PM-7:30 PM (2.5 hours)
0 volunteers signed up, 2 needed

Monday, February 27

Registration & Information Desk
06:30 AM-09:15 AM (2.75 hours)
0 volunteers signed up, 2 needed
CME/CE Check In/Support
06:45 AM-09:15 AM (2.5 hours)
0 volunteers signed up, 1 needed
Plenary Session Support - MM Opening Session
07:30 AM-10:30 AM (3 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
Registration & Information Desk
09:00 AM-12:00 PM (3 hours)
2 volunteers signed up, 2 needed
CME/CE Check In/Support
09:00 AM-12:00 PM (3 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
Session Support - MM Concurrent Sessions
10:00 AM-1:00 PM (3 hours)
1 volunteer signed up, 4 needed
Registration & Information Desk
11:45 AM-2:45 PM (3 hours)
2 volunteers signed up, 2 needed
CME/CE Check In/Support
11:45 AM-2:45 PM (3 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
Session Support - MM Concurrent Sessions
12:00 PM-3:00 PM (3 hours)
0 volunteers signed up, 2 needed
CME/CE Check In/Support
2:30 PM-5:30 PM (3 hours)
0 volunteers signed up, 1 needed
Registration & Information Desk
2:30 PM-5:30 PM (3 hours)
2 volunteers signed up, 2 needed
Session Room Support - MM Concurrent Sessions
2:30 PM-5:30 PM (3 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
Poster/Exhibitor Set Up
3:00 PM-5:00 PM (2 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed

Tuesday, February 28

Registration & Information Desk
06:30 AM-09:15 AM (2.75 hours)
1 volunteer signed up, 2 needed
CME/CE Check In/Support
06:45 AM-09:15 AM (2.5 hours)
0 volunteers signed up, 1 needed
Plenary Session Support - Plenary 01 Support
07:30 AM-10:00 AM (2.5 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
Registration & Information Desk
09:00 AM-12:00 PM (3 hours)
2 volunteers signed up, 3 needed
CME/CE Check In/Support
09:00 AM-12:00 PM (3 hours)
0 volunteers signed up, 1 needed
Session Room Support - Concurrent Sessions
09:15 AM-12:30 PM (3.25 hours)
1 volunteer signed up, 6 needed
Registration & Information Desk
11:45 AM-2:45 PM (3 hours)
2 volunteers signed up, 2 needed
CME/CE Check In/Support
11:45 AM-2:45 PM (3 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
Session Room Support - Concurrent Sessions
1:30 PM-4:30 PM (3 hours)
1 volunteer signed up, 6 needed
Registration & Information Desk
2:30 PM-5:30 PM (3 hours)
0 volunteers signed up, 2 needed
CME/CE Check In/Support
2:30 PM-5:30 PM (3 hours)
0 volunteers signed up, 1 needed
Plenary Session Support - Plenary 02 Support
3:45 PM-5:45 PM (2 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed

Wednesday, March 1

Registration & Information Desk
06:30 AM-09:15 AM (2.75 hours)
0 volunteers signed up, 2 needed
CME/CE Check In/Support
06:45 AM-09:15 AM (2.5 hours)
0 volunteers signed up, 1 needed
Plenary Session Support - Plenary 03 Support
07:30 AM-10:00 AM (2.5 hours)
0 volunteers signed up, 1 needed
Registration & Information Desk
09:00 AM-12:00 PM (3 hours)
1 volunteer signed up, 3 needed
CME/CE Check In/Support
09:00 AM-12:00 PM (3 hours)
1 volunteer signed up, 1 needed
Session Room Support - Concurrent Sessions
09:15 AM-12:30 PM (3.25 hours)
0 volunteers signed up, 6 needed
Registration & Information Desk
11:45 AM-2:45 PM (3 hours)
0 volunteers signed up, 2 needed
CME/CE Check In/Support
11:45 AM-2:45 PM (3 hours)
0 volunteers signed up, 1 needed
Session Room Support - Concurrent Sessions
1:30 PM-4:30 PM (3 hours)
2 volunteers signed up, 6 needed
Registration & Information Desk
2:30 PM-5:30 PM (3 hours)
1 volunteer signed up, 2 needed
CME/CE Check In/Support
2:30 PM-5:30 PM (3 hours)
0 volunteers signed up, 1 needed
Plenary Session Support - Plenary 04 Support
3:45 PM-6:15 PM (2.5 hours)
0 volunteers signed up, 1 needed
Gala
7:00 PM-10:00 PM (3 hours)
2 volunteers signed up, 2 needed

Thursday, March 2

Registration & Information Desk
06:30 AM-09:15 AM (2.75 hours)
0 volunteers signed up, 1 needed
CME/CE Check In/Support
06:45 AM-09:15 AM (2.5 hours)
0 volunteers signed up, 1 needed
Session Room Support - Concurrent Sessions
08:00 AM-10:00 AM (2 hours)
1 volunteer signed up, 6 needed
Registration & Information Desk
09:00 AM-11:30 AM (2.5 hours)
0 volunteers signed up, 1 needed
CME/CE Check In/Support
09:00 AM-11:30 AM (2.5 hours)
0 volunteers signed up, 1 needed
Plenary Session Support - Plenary 05
09:15 AM-11:15 AM (2 hours)
1 volunteer signed up, 2 needed



Questions?
General Questions:

consortiummeeting@conferencesolutionsinc.com

503.244.4294, ext 1003

 

Registration Questions: 

register@conferencesolutionsinc.com

503.244.4294, ext 1006

 

Consortium Questions:

info@imconsortium.org

 

Payment Mailing Address:

2023 Integrative Medicine & Health Symposium

c/o Conference Solutions

1300 SE Stark Street, Suite 307

Portland, OR 97214

Join Our Mailing List
Stay Connected
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn